Translate

pondělí 24. září 2012

Domácí listové těsto

Máte rádi listové těsto a pokrmy z něho upečené? Ale už Vám vadí listové těsto kupované?
 V tomto článku najdete recept na poctivé domácí těsto.

Úroveň: STŘEDNÍ
Doba přípravy: 1h 30min


Ingredience:
Listové těsto se skládá ze dvou druhů těst- z tukového a moučného:
 TUKOVÉ:
  • 50g hladké mouky
  • 150g másla
MOUČNÉ:
  • 200g hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 2 žloutky
  • špetka soli
1. Nakrájejte máslo na tenké plátky -,,lístky" a spracujte s moukou. Dejte do chladu.









2. Smíchejte mouku, žloutky, osolenou vodu a ocet. Vypracujte v bochánek.
3. Moučné těsto rozválejte na co nejtenčí plát do tvaru obdélníku. Tukové těsto vyválejte do tvaru čtverce. Alespoň se o to pokuste, protože jak můžete vidět, mně se to rozhodně nepovedlo.
4. Přiložte tukové těsto na moučné, přeložte a rozválejte.
5. Přeložte na polovinu, potom znovu na polovinu, zabalte do utěrky a dejte na 15min do lednice.

6. Vyndejte těsto z lednice a vyválejte, znovu přeložte a dejte znovu do lednice. Tento postup opakujte ještě dvakrát.

 Něco navíc:
Až budete zadělávat moučné těsto, bude se Vám nejspíš drobit. V tomto případě do něj v žádném případě nepřidávejte vodu!

      Krásné pečení Vám přejí
                                          Fragola

Žádné komentáře:

Okomentovat