Translate

neděle 30. září 2012

Tarte Tatin

Je tu další jablečný dezert.. Ano, stále se těch jablek nemůžu zbavit..
Takže Tarte Tatin je takový složitější, a dalo by se říct, že i luxusnější obrácený koláč.

Úroveň: STŘEDNĚ LEHKÁ
Doba přípravy: 40min+ 20min pečení
Porce: 8


Ingredience:

Korpus:
  • 330g hladké mouky
  • 60g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 200g másla
  • 2 žloutky
Náplň:
  • 30g másla
  • 80g krupicového cukru
  • 5  jablek


1. Smíchejte mouku, cukr, skořici a přidejte špetku soli.












2. Máslo nechte trochu změknout, aby se Vám s ním lépe pracovalo- přidejte do mouky a spolu se žloutky zpracujte do těsta.











3.Těsto dejte na 30min do lednice.













4. Mezitím si připravte jablečnou náplň: Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky.

5. V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.













6. Poté přidejte jablka a vařte cca 25min do změknutí.












7. Vyndejte těsto z lednice a rozválejte na tenkou placku.














8. Na dno dortové formy rozprostřete jablečnou směs a přikryjte plátem těsta.






Tohle už je upečený dort, ale zapomněla jsem vyfotit ,,syrové" těsto na vrchu.

9. Pečte v troubě předehřáté na 200° a pečte 20min.


10. Po upečení překlopte koláč na talíř a můžete podávat.


Něco navíc:
Pokud Vám zbyde  těsto, můžete z něho vytvořit malou ozdobu jako já. A to tak, že vykrojíte kolečka skleničkou, které použijete při podávání. Jednotlivá kolečka dejte spolu s kusem koláče na talíř a ozdobte kolečka šlehačkou, posypte skořicovým cukrem.

 
       Dobrou chuť Vám přejí
                    FRAGOLA&LAMPONE

Žádné komentáře:

Okomentovat