Translate

pátek 21. června 2013

30 minut v kuchyni s Jamiem

Challenge accepted!!! 
Jo, daly jsme to- dokonce s dvouminutovým předstihem! Jamie, příště musíš přidat!

Vybraly jsme si kombinaci 3 salátů, cheaty pizzy a dezertu v našem podání: jahody se zakys. smetanou. Bylo to dost náročné, na začátku trochu hysterie, ale nakonec se nám to povedlo. Nikdo se nezranil, nic se nespálilo a akorát kuchyně to odnesla.

Porušily jsme pravidla, ne nebyl to čas, ale množství kuchařů. Ale samy bychom to určitě taky zvládly.:-)

Takže k samotnému menu:
  • rajčatový salát
  • rucolový salát
  • mozzarela salát
  • cheaty pizza=pizza podvodem
  • jahody se zakysanou smetanou
Jamie měl původně jako dezert třešně na ledu s mascarpone, ale my si to poupravily (úplně změnily) podle svojí vlastní chutě.

První minuty:
To ještě jde, jsme v klidu, máme přece ještě půl hodiny...Ale když po třech minutách stále ještě krájíme jahody, hysterie začíná. Lampone neustále ječí, že to nestíhame. "Máme pořád ještě 25 minut" ujišťuji ji. Nepomáhá to.
Desátá minuta: 
Už nejsme v pohodě ani jedna. Zuřivě krájíme rajčata na kusy. Hodiny tikají...
15 minut je za námi:
Rucolový salát je hotový, takže počáteční hysterie pomalu opadá. Teď ale přichází to nejhorší-pizza. Těsto se pořád lepí, nebo je naopak moc suché. Střídám mouku a vodu pořád dokola. Pánev se až moc rozehřívá, ale těsto už začína nějak vypadat. Podle Jamieho si vezmu na válení lahev od sirupu a mám chuť po něm tu flašku hodit."Promiň Jamie"(vlastně ani tak moc ne)
20 minut:
Už finišujeme. Akorát stačí dodělat náplň a pizzu můžeme strčit do trouby, kterou jsme samozřejmě ještě nepředehřály. Rajčata jsou všude. Ale to nám je u..... Stějně to nestihneme. Pizza obložená šunkou a mozzarelou už se přesouvá do trouby. Ještě malé naděje, že to stihem.
Poslední minuty: 
Pizza se nechce dopéct, lije z nás pot. Ale přece jenom už je vše ostatní na stole, včetně mozzarelového salátu. Stačíme ještě prostřít a při pohledu na stopky zjišťujeme, že to stihneme.

A ano, končíme v čase 28:45
 
Celkové menu:


Bonus:
Předtím
 Potom
Jamie, moc ti děkujeme za báječný recept. Ale do 30 minut se to prostě běžně(v jednom) zvládnout nedá! To jen ty už to máš v ruce.
Měj se kolego
            Fragola&Lampone

1 komentář:

  1. :) 30 minut mám taky a zatím jsem zkoušela teda jen jeden chod a bez stresu, tak uvidíme, jestli se někdy odvážím soupeřit se šéfkuchařem :D

    OdpovědětVymazat